Tutustu muistoihin ja tarinoihin lempimuseoista

Mitä kaikkea olet kokenut museossa? Onko jokin näyttely tehnyt sinuun erityisen vaikutuksen? Menetkö museoon yksin vai mieluummin perheen tai ystävien kanssa?

Turun taidemuseon näyttelysali. Kuvaaja: M. L. Carstens. Lähde: finna.fi. Kuvan käyttöoikeudet: CC BY 4.0.

Yhteinen perintö -hankkeen ja Nelonen Median kanssa yhteistyössä toteuttama radiokampanja keräsi yhteensä 1359 museotarinaa ja muistoa vuosien varrelta. Parhaat palat on koottu museo100.fi-sivustolle

Yhteensä vastauksissa mainittiin 242 eri museota, joten mieltymyksissä on ollut mukavasti hajontaa. Museoista eniten mainintoja keräsivät Ateneum, Luomus, Kiasma, Vapriikki ja Kansallismuseo.

Tarinoita on saanut jakaa Radio Suomipopin, Radio Aallon, Helmiradion Radio Rockin verkkosivujen kautta kolmessa osassa: tammikuussa, toukokuussa ja syyskuussa. Viikottain osallistujien kesken jaettiin Museokortteja.

Yhteinen perintö -hanke kiittää kaikkia osallistuneita ja tarinansa jakaneita!

Lisätietoja:
janne.tielinen(a)museoliitto.fi