Itsenäisyyden juhlavuoden ohjelma esillä erityisesti 12.–21.5.2017 välisenä aikana

Suomen museoliiton koordinoima Yhteinen perintö -hanke jatkaa itsenäisyyden juhlavuoden kokoavaa ohjelmaviestintää ja markkinointia toukokuussa suomalaisuuden päivästä 12.5. alkaen.

Museoiden kesäkauden ohjelman markkinointi

Museoiden toteuttamaa juhlavuoden ohjelmaa markkinoidaan muun muassa Mondo-lehden ja ET-matkaoppaan toukokuun numeroissa, joiden teemoina ovat lähimatkailu, Suomi100 ja kotimaan kesä. Museoiden kävijämäärät ovat olleet nousussa ja kiinnostavien kesänäyttelyiden ja tapahtumien toivotaan pitävän kiinnostusta yllä myös juhlavuonna. Yhteinen perintö –hankkeen koordinaattori Janne Tielinen ennakoi, että kesäsuunnitelmat ovat vielä monilla pohdinnassa ja mainonta voi innostaa lomalaisia poikkeamaan matkoillaan museoissa.

”Kannattaa päivittää museon näyttely- ja tapahtumatiedot ajan tasalle ennen kampanjoinnin alkua 12.5.2017, sillä niin radiokampanjan kuin mainonnan tarkoituksena on ohjata museoiden juhlavuoden ohjelmasta kiinnostuneita vierailemaan museo100.fi-sivustolla. Sivusto tarjoaa aina ajankohtaisimman paketin siitä, mitä museoissa tapahtuu missäkin päin Suomea.” Tielinen jatkaa.

Osana yhdessä toteutettavaa mainontaa Yhteinen perintö -hanke jakaa web-versiot kesämainoksista museoiden vapaaseen käyttöön. Mainoskuvia toivotaan jaettavan esimerkiksi museon sosiaalisen median kanavien kautta 12.5.2017 alkaen. Viestintäaineistot löytyvät osoitteesta: http://www.museo100.fi/museo100/viestintaaineistot

Kokemuksia lempimuseoista kerätään taas

Nelonen Median kanssa jatketaan tammikuussa aloitettua radiokampanjaa 12.–18.5., jossa kerätään jälleen kuulijoiden kokemuksia lempimuseoista. Ensimmäisessä vaiheessa kampanja keräsi miltei 700 vastausta. Museokokemusten parhaita paloja voi lukea museo100.fi-kampanjasivulta.

Museoviikon ohjelma osana toukokuun kampanjaa

Museoviikolla ohjelmatietoja voi lisätä Näyttelykalenterin kautta (valinta: Osa Museoviikon ohjelmaa) ja ne julkaistaan museo100.fi -sivustolla. Tapahtumia voi päivittää ja ohjelmaan voi tehdä muutoksia aina tapahtuman alkuun asti.

Museoviikon ohjelmaan kuuluvaa Kansainvälistä museopäivää vietetään to 18.5. ja sen teemana on vuonna 2017 Museot ja kiistanalainen historia. Miten puhumme siitä mistä vaietaan?

Englanniksi kansainvälisen museopäivän teema on Museums and contested histories: Saying the unspeakable in museums ja ruotsiksi Museer och omstridda historier: Att saga det onämnbara på museer.

Vuoden 2017 kansainvälisestä museopäivästä voi lukea lisää ICOMin sivuilta.

museo100.fi 26.4.2017