Museoviikon 16.–21.5.2017 tapahtumatietojen ilmoittaminen on avattu

Museoviikon tapahtumatietoja on nyt mahdollista lisätä Näyttelykalenterin päivitystyökalun avulla. Sen kautta voi ilmoittaa kaikki Museoviikolla 16.–21.5. järjestettävät museotapahtumat sekä ohjelmatiedot kuten esimerkiksi Kansainvälisen museopäivän 18.5. ja museoiden yön 20.5. ohjelman.

Viikon tapahtumina voivat olla näyttelyopastukset, kesänäyttelyiden avautumiset ja avajaiset, luentotilaisuudet, esitelmät sekä työpajat. Tapahtumia voi päivittää ja ohjelmaan voi tehdä muutoksia aina tapahtuman alkuun asti.

Päivitystyökaluun kirjaudutaan osoitteesta: http://www.museot.fi/nayttelykalenteri/login/. Valinta ”osa Museoviikon ohjelmaa” ohjaa tallennetut tiedot museo100.fi-verkkosivuston näyttely- ja tapahtumakalenteriin. Museoviikon tapahtumatietoja voi hakea museo100.fi-sivuilta erillisen Museoviikko-hakutoiminnon avulla.

Museoviikon ohjelma liitetään osaksi toukokuussa toteutettavaa juhlavuoden yhteisviestintää. Laadimme erilliset Museoviikon tiedotteet suomeksi ja ruotsiksi ja ne tulevat löytymään museo100.fi-verkkosivuston viestintäaineistoissa. Tiedotteita voi käyttää esimerkiksi museon oman tiedotuksen tukena.

Museoviikon ohjelmaan kuuluvan Kansainvälinen museopäivän teemana on vuonna 2017 Museot ja kiistanalainen historia. Miten puhumme siitä mistä vaietaan?

Englanniksi kansainvälisen museopäivän teema on Museums and contested histories: Saying the unspeakable in museums ja ruotsiksi Museer och omstridda historier: Att saga det onämnbara på museer.

Vuoden 2017 kansainvälisestä museopäivästä voi lukea lisää ICOMin sivuilla.

Lisätietoja:

janne.tielinen(a)museoliitto.fi