Museoviikon tapahtumat osaksi itsenäisyyden juhlavuoden ohjelmaa

Suomen museoliiton koordinoima Yhteinen perintö -hanke jatkaa itsenäisyyden juhlavuoden kokoavaa ohjelmaviestintää toukokuussa. Hyvin sujuneen ja mukavasti huomiota keränneen loppiaisviikonlopun innoittamana nostamme toukokuun Museoviikon (viikko 20) tapahtumat osaksi juhlavuoden ohjelmatarjontaa.

Vuonna 2017 Museoviikon näyttelyt ja tapahtumat julkaistaan erillisen portaalin sijaan museo100.fi-verkkosivustolla. Sivustolle voi ilmoittaa kaikki Museoviikolla 16.–21.5. järjestettävät museotapahtumat sekä ohjelmatiedot kuten esimerkiksi Kansainvälisen museopäivän 18.5. ja museoiden yön 20.5. ohjelman. Viikon tapahtumina voivat olla myös esimerkiksi erilaiset näyttelyopastukset, kesänäyttelyiden avautumiset ja avajaiset, luentotilaisuudet, esitelmät sekä työpajat.

Avaamme päivitystyökalun museoiden käyttöön maaliskuun loppupuolella. Tiedotamme mahdollisuudesta vielä erikseen.

Suomen museoliitto viestii Museoviikosta ja sen ohjelmatarjonnasta kokonaisuutena. Julkaisemme museoille tapahtumatiedotuskäyttöön suunnatut tiedotteet suomeksi ja ruotsiksi museo100.fi-verkkosivuston viestintäaineistoissa. Tiedotteita voi käyttää esimerkiksi museon oman tiedotuksen tukena.

Museoviikko on monessa mielessä hyvä kanava museoille alueelliseen yhteistyöhön esimerkiksi muiden kulttuuritoimijoiden kanssa. Osana juhlavuoden viestintää Museoviikolle pyritään saamaan aikaisempaa enemmän näkvyyttä ja huomiota paikallisella ja kansallisella tasolla.

Lisätietoja:
janne.tielinen(a)museoliitto.fi