Kooste vuodesta 2017
 

Museoviikko 16.–21.5.2017

Perinteistä Museoviikkoa vietetään jälleen toukokuun kolmannella viikolla 16.–21.5.2017. Erilaista Museoviikon ohjelmaa on tarjolla useissa museoissa ympäri Suomen.

Museoviikolla on mahdollisuus osallistua teemaopastuksille ja työpajoihin sekä tutustua museoiden toimintaan ja näyttelyihin uusin ja yllättävin tavoin. Museoviikon ohjelmassa on huomioitu lapset ja lapsiperheet, mutta ohjelmassa on myös runsaasti vaihtoehtoja erilaisten museokävijöiden kiinnostusten mukaan. Viikon aikana on näyttelyavajaisia, museoiden järjestämiä retkiä niin museoiden salattuihin tiloihin kuin kulttuuriperintökohteisiin sekä erilaisia luento- ja keskustelutilaisuuksia. Vuonna 2017 Museoviikon ohjelmassa näkyvät myös itsenäisyyden juhlavuoden näyttelyt ja tapahtumat.

Vuodesta 1977 lähtien vietettyä Kansainvälistä museopäivää vietetään puolestaan torstaina 18.5.2017. Vuonna 2016 päivään otti osaa noin 35 000 museota yli 145 maassa. Päivän aikana useimpien museoiden näyttelyihin on ilmainen sisäänpääsy ja lisäksi päivän aikana järjestetään lukuisia muita ilmaistapahtumia. Tiedot kannattaa tarkistaa kuitenkin museokohtaisesti.

Museoviikon ohjelma julkaistaan kokonaisuudessaan museo100.fi-verkkosivuilla ja ohjelman kokoamisesta vastaa Suomen museoliitto.