100 sekuntia Suomen historiaa

Julkaisemme 100 sekuntia Suomen historiaa kanavalla juhlavuoden videoaineistoja, jaamme museoiden tuottamia videoita ja kokoamme kävijöiden kokemuksia.

Museot ovat sinua varten

Juhlavuosi on ollut museoissa vilkas ja ohjelmaa on toteutettu ennakkoluulottomasti. Tämä on saanut suomalaiset etsimään uusia museokokemuksia ja palauttanut mieliin lukuisia muistoja ja tarinoita vuosien varrelta. Kiitos kaikille museoille osallistumisesta juhlavuoden ohjelman toteuttamiseen ja erityiskiitos kaikille, jotka ovat vierailleet museoissa vuonna 2017!

Tuotanto: Videotiiviste Oy / www.videotiiviste.fi

Millainen on sinun metsäsuhteesi?

Suomen Metsämuseo Lusto on itsenäisyyden juhlavuonna nostanut keskusteluun elävän, kehittyvän ja moniarvoisen metsäsuhteen. Yhteinen perintö -hanke vieraili Metsäpäivillä 2017 ja kuulosteli millaisia ajatuksia aihe herättää Luston metsäsuhdeklinikalla. Lisätietoja: http://metsasuhteita.fi.

Käsikirjoitus: Suomen Metsämuseo Lusto & Janne Tielinen
Kuvaus ja äänitys: Esko Keskioja
Editointi, grafiikka, äänen jälkikäsittely: Raimo Halmela
Musiikki: FrameSamples
Ohjaus: Okko Makkonen
Tuottaja: Okko Makkonen
Tuotanto: Frame Turku Oy

Vapauden museon traileri

Marraskuun 2017 lopussa tulee sata vuotta siitä, kun laki kahdeksan tunnin työpäivästä astui voimaan. Tuolloin aukeaa myös Vapauden museo, joka kertoo Suomen historiasta tavallisen ihmisen ja työväenliikkeen näkökulmasta. Historiasta nousevat esiin muun muassa poliittisten vapauksien, äänioikeuden, sananvapauden ja maksuttoman koulutuksen merkitys maamme kehittymiselle. Menneisyyden rinnalla Vapauden museo herättää pohtimaan millaisia vapauksia tämän päivän Suomessa kaivataan. Trailerin on tuottanut Voionmaan koulutuskeskus.

Vuosisadan Kulttuurigaalan 18.10.2017 videot

Tampereella sijaitseva Museokeskus Vapriikki kruunattiin Vuosisadan museoksi. Museoliitto haastatteli finalisteja ja valinnan suorittanutta Muusikko A.W. Yrjänää Turun Logomossa vietetyssä Vuosisadan Kulttuurigaalassa.

Minuutiksi museoon -videosarja

Minuutiksi museoon -videosarjan teemat koskettavat ja yhdistävät suomalaisia monella tasolla. Luvassa on kaiken kaikkiaan 52 upeaa ja yllättävää hetkeä suomalaisille tutuista kulkuvälineistä, viestinnästä ja innovaaatioista. Uusi video julkaistaan joka perjantai koko vuoden ajan.

Videosarjan toteutuksesta vastaa Trafiikki-museot ry, johon kuuluvat Forum Marinum, Mediamuseo Rupriikki, Mobilia ja sen liitännäisenä Kanavamuseot, Postimuseo, Päivälehden museo, Radio- ja tv-museo Mastola, Suomen Ilmailumuseo, Suomen merimuseo, Suomen Rautatiemuseo ja Tekniikan museo.

Ateneumin Suomen taiteen tarina -lyhytelokuvat

Ateneum tuottaa Suomen taiteen tarina -näyttelyn klassikkoteoksista 13 lyhytelokuvaa, joista kolme ensimmäistä on jo julkaistu. Lyhytelokuvat näyttävät tutut klassikot uudessa valossa. Kamera poimii teoksen pinnasta yksityiskohtia, joita silmä ei muuten näkisi. Tutustakin teoksesta paljastuu näin uusia puolia: siveltimenvetoja, tehostevärejä ja yllättäviä yksityiskohtia. Elokuvat on ohjannut Terhi Amberla, kuvauksesta vastaa Kansallisgallerian kuvaaja Hannu Pakarinen ja käsikirjoituksesta Ateneumin erikoistutkija Anja Olavinen.

Ateneums historier inom Finsk konst-kortfilmer

Filmerna presenterar de kända klassikerna i ett nytt ljus. Kameran plockar detaljer från konstverkens yta som ögat annars inte skulle se. Också i bekanta verk kan man upptäcka nya sidor: penseldrag, effektfärger och överraskande detaljer. Filmerna har regisserats av Terhi Amberla, för fotot svarar Finlands Nationalgalleris fotograf Hannu Pakarinen och för manus Ateneums specialforskare Anja Olavinen.

Turkulaiset osallistuvat Unelmien museon suunnitteluun Kansalaistilassa

Turun museokeskuksen organisoiman Kansalaistilan toiminta on osa Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmistoa  Kaikille avoin pop up -tila sijaitsee väliaikaisesti Forum kauppakeskuksessa ja toiminta jatkuu kesän 2017 aikana Turun Kauppatorilla. Kansalaistila toimii muun muassa ideapajana, keskustelufoorumina sekä yhteisenä oleskelutilana. Toiminnan tavoitteena on kerätä kaupunkilaisten kokemuksia ja näkemyksiä millainen museo Turussa voisi tulevaisuudessa olla.

Käsikirjoitus: Janne Tielinen
Kuvaus ja äänitys: Saana Säilynoja
Editointi, grafiikka,äänen jälkikäsittely: Raimo Halmela
Musiikki FrameSamples
Ohjaus: Okko Makkonen
Tuottaja: Okko Makkonen
Tuotanto: Frame Turku Oy

Videolla näkyvä näyttely: Aistimatka Kuusistoon. Tuottaja Eläkeliitto / Elämää käsillä. Valokuvat: Anna-Karoliina Tetri ja Piispanlinnan rauniokuva: Helen Simonsson.

Traileri juhlavuoteen 2017 - Löydä tarina, joka liikuttaa sinua!

Näyttelijä - Frans Isotalo
Ohjaus, kuvaus, leikkaus - Otto Vihanto