100 sekuntia Suomen historiaa

Julkaisemme 100 sekuntia Suomen historiaa kanavalla juhlavuoden videoaineistoja, jaamme museoiden tuottamia videoita ja kokoamme kävijöiden kokemuksia.

Traileri juhlavuoteen 2017 - Löydä tarina, joka liikuttaa sinua!

Näyttelijä - Frans Isotalo
Ohjaus, kuvaus, leikkaus - Otto Vihanto
Valaisu - Ari Virtanen
Konsepti - Janne Tielinen & Otto Vihanto
Tuotanto - Yhteinen perintö -hanke/Suomen museoliitto

(*Uusi) Sata vuotta, tuhat tulkintaa – One hundred years, a thousand meanings

Esittely näyttelyn Sata vuotta, tuhat tulkintaa kuvatulkinnoista. Näyttely Jyväskylän taidemuseon Holvissa 9.6-8.10.2017.

Turkulaiset osallistuvat Unelmien museon suunnitteluun Kansalaistilassa

Turun museokeskuksen organisoiman Kansalaistilan toiminta on osa Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmistoa  Kaikille avoin pop up -tila sijaitsee väliaikaisesti Forum kauppakeskuksessa ja toiminta jatkuu kesän 2017 aikana Turun Kauppatorilla. Kansalaistila toimii muun muassa ideapajana, keskustelufoorumina sekä yhteisenä oleskelutilana. Toiminnan tavoitteena on kerätä kaupunkilaisten kokemuksia ja näkemyksiä millainen museo Turussa voisi tulevaisuudessa olla.

Käsikirjoitus: Janne Tielinen
Kuvaus ja äänitys: Saana Säilynoja
Editointi, grafiikka,äänen jälkikäsittely: Raimo Halmela
Musiikki FrameSamples
Ohjaus: Okko Makkonen
Tuottaja: Okko Makkonen
Tuotanto: Frame Turku Oy

Videolla näkyvä näyttely:
Aistimatka Kuusistoon
Tuottaja Eläkeliitto / Elämää käsillä. Valokuvat: Anna-Karoliina Tetri ja Piispanlinnan rauniokuva: Helen Simonsson

Minuutiksi museoon -videosarja

Minuutiksi museoon -videosarjan teemat koskettavat ja yhdistävät suomalaisia monella tasolla. Luvassa on kaiken kaikkiaan 52 upeaa ja yllättävää hetkeä suomalaisille tutuista kulkuvälineistä, viestinnästä ja innovaaatioista. Uusi video julkaistaan joka perjantai koko vuoden ajan.

Videosarjan toteutuksesta vastaa Trafiikki-museot ry, johon kuuluvat Forum Marinum, Mediamuseo Rupriikki, Mobilia ja sen liitännäisenä Kanavamuseot, Postimuseo, Päivälehden museo, Radio- ja tv-museo Mastola, Suomen Ilmailumuseo, Suomen merimuseo, Suomen Rautatiemuseo ja Tekniikan museo.

Ateneumin Suomen taiteen tarina -lyhytelokuvat

Ateneum tuottaa Suomen taiteen tarina -näyttelyn klassikkoteoksista 13 lyhytelokuvaa, joista kolme ensimmäistä on jo julkaistu. Lyhytelokuvat näyttävät tutut klassikot uudessa valossa. Kamera poimii teoksen pinnasta yksityiskohtia, joita silmä ei muuten näkisi. Tutustakin teoksesta paljastuu näin uusia puolia: siveltimenvetoja, tehostevärejä ja yllättäviä yksityiskohtia. Elokuvat on ohjannut Terhi Amberla, kuvauksesta vastaa Kansallisgallerian kuvaaja Hannu Pakarinen ja käsikirjoituksesta Ateneumin erikoistutkija Anja Olavinen.

Ateneums historier inom Finsk konst-kortfilmer

Filmerna presenterar de kända klassikerna i ett nytt ljus. Kameran plockar detaljer från konstverkens yta som ögat annars inte skulle se. Också i bekanta verk kan man upptäcka nya sidor: penseldrag, effektfärger och överraskande detaljer. Filmerna har regisserats av Terhi Amberla, för fotot svarar Finlands Nationalgalleris fotograf Hannu Pakarinen och för manus Ateneums specialforskare Anja Olavinen.