KOKEMUKSIA LEMPIMUSEOISTA KERÄTÄÄN JÄLLEEN 25.–29.9.2017

Mitä kaikkea olet kokenut museossa? Onko jokin näyttely tehnyt sinuun erityisen vaikutuksen? Menetkö museoon yksin vai mieluummin perheen tai ystävien kanssa? Onko museovierailu osa lomaa vai arjen piristys?

Yksi vuosi - Tuhansia tarinoita

Itsenäinen Suomi täyttää sata vuotta vuonna 2017. Museo100.fi-verkkosivusto kokoaa suomalaisten museoiden juhlavuoden ohjelman yhdelle sivustolle. Tutustu näyttely- ja tapahtumakalenterin avulla sinua lähellä olevaan ja sinua liikuttavaan museokokemukseen.

Itsenäisyyden juhlavuosi näkyy, kuuluu ja tuntuu museoissa ympäri Suomen. Ovet ovat auki. Tervetuloa!

TUTUSTU OHJELMAAN

 

SUOSITTELEMME

  • Lähde vuoden mittaiselle kulttuurimatkalle! Museokortti on pääsylippusi 240 museoon, matkakorttisi 100-vuotiaan Suomen historiaan.
  • Kysy museolta on yhdeksän suomalaisen museon verkkotietopalvelu. Museot vastaavat palvelun kautta erikoisalaansa liittyviin kysymyksiin.
  • Pääsylippusi museoon 24/7. Seinätön museo -mobiiliopasteet avaavat
    perinteisen museokäynnin aikaan ja paikkaan rajoittumattomaksi palveluksi.
  • Finna.fi-verkkopalvelusta löydät käyttöösi yli 300 000 avoimesti
    lisensioitua kuvaa, esinettä, asiakirjaa ja taideteosta. Hae samalla haulla Suomen arkistojen, museoiden ja kirjastojen aineistoja.
  • Löydä meren tarinat! Loki on merellisen kulttuuriperinnön kanava ja meren ystävien yhteisö. Loki kerää meren tarinoita ja jakaa niitä eteenpäin. Tervetuloa seikkailemaan Lokin kartalle ja jakamaan omat tarinasi.
  • Suomen Kotiseutuliitto on haastanut kaikki maamme museot valitsemaan yhden esineen, joka kertoo jotain olennaista kotiseudusta ja itsenäisestä Suomesta. Maamme tarina rakentuu museoesine kerrallaan, yhdessä!